Posts displayed of the category: First category

Fogbeültetés Budapesten a 3. kerületben

02 Jan 2013 

Az első bejegyzés témája az oldal profiljába vágóan egészség és szépség vonatkozású, jóllehet atörténet pont az ellenkezőjével indult. Nem is olyan régen ugyanis sajnálatos módon elvesztettem az egyik hátsó örlőfogamat. Sajnos kisgyerekkorom óta rajongok az édességekért, és ez a fogaim állapotán is látszik, 2 korona is van már a fogamban huszonéves korom óta, amelyek tökéletes fogpótlásnak bizonyultak egészen múlt hét keddig. Akkor ugyanis egy szerencsétlen harapás következtében az egyik régi koronám letörött. Alatta a csonk ami tartotta annyira el volt rohadva, hogy nem bírta már többé alátámasztani a rá helyezett koronát, egyszerűen letörött.

Hosszú ideig fájt, hosszas gyökérkezelés után sem sikerüt megmenteni, így elkerülhetetlenné vált a foghúzás. Miután begyógyult a seb, elkezdhettem gondolkozni: hátralévő életemet hiányos fogsorram szeretném-e leélni, anélkül, hogy a szám egy széles mosolyra merném nyitni, vagy valamilyen fogpótlás megoldás segítségével újra teljessé tehetem a mosolyomat.

A fogorvosom említette a fogbeültetés implantáció útján történő fogpótlást. Korábban nem is hallottam erőől a beacatkozásról, és miután elmesélte részletesen az eljárás menetét, egy kicsit meg is ijedtem, ez ugyanis a leghosszabb gyógulási idejű, legdrágább, legösszetettebb fogpótlás eljárás.

A fogpótlás fajtái lehetnek teljes vagy részleges fogpótlások, valamint megkülönböztetünk fix és kivehető megoldásokat. A fix fogpótlások hagyományos fajtái a koronák, hidak, beragasztott protézisek, fémek, amalgám fogpótlások stb. A kivehető fogpótlások a műfogsorok és a kivehető hidak.

Az implantátummal történő fogpóláts a fogbeültetés vagy implantáció . Az eljárás során egy fém implantátumot helyeznek az állkapocs csontjába, és erre, mint mesterséges foggyökérre építi fel a szakember a mesterséges fogat, amely így erősebb lesz, mint az eredeti, természetes fog. A fogbeültetés előnyei közül a legnagyobb talán, hogy az így készült fogpótlás rendkívül tartós, akár 40évig is használható.Esztétikai megjelenésében és fizikai tulajdonságaiban teljesen egyenértékű a természetes fogakkal, így a rágás és a beszég is teljesen természetes vele, nincs többé félelem a meglazult koronától vagy a lötyögő protézistől. 

 

Ha tapasztalt és szakkápzett az orvosunk, az így készült fogpótlás gyakorlatilag megkülönböztethetetlen lesz esztétikai megjelenésében az eredeti, természeted fogaktól, a teherbírása pedig még nagyobb, lévén a beültetett titán erősebb, mint a természetes foggyökér. A fogbeültetés előnyei közé tartozik az is, hogy a beavatkozás során nem kell feleslegesen károsítani a környező fogakat (mint például a hidak esetében), így a többi, még egészséges fog épen maradhat, míg a hiányzó pótlásra kerül. 

Az Amerikai Egyesül Államokban az efajta beavatkozások ára elég borsos. Egyetlen fog implantátummal való pótlása gyakran elérheti a több ezer dollárt ist, az implantátummal történő teljes fogpótlás pedig nem ritkán 100.000 $ fölé is emeljedhet, ami töb tíz millió forint.
Nagy-Britanniában egyetlen fogbeültetés költsége akár egy millióforintnak megfelelő angol font is lehet, és hasonló a helyzet a többinyugat-európai országban is.

Nem csoda tehét, hogy még a jóléti társadalmak tehetősebb polgárai is keresik a költséghatékonyabb megoldásokat, ha ilyen drága beavatkozásról van szó.

 

 

 

Admin · 340 views · Leave a comment
Categories: First category

Welcome

02 Jan 2013 
Congratulations, your blog is created !
To access the different options of your Blog, click on « Connection » : Connect yourself with the username : Admin and your password (the one you chose at the blog creation).
Once you're connected, a toolbar will be placed automatically at the top of the page, managing you to access the administration panel.

(This text is an example of an article, you can delete it as soon as you wish)
Admin · 102 views · 1 comment
Categories: First category

Calendar

September 2017
MonTueWedThuFriSatSun
 << < > >>
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Announce

Who's Online?

Member: 0
Visitor: 1

rss Syndication

Archives